Genellikle hizmet belgesi olarak adlandırılan evrak MEB hizmet cetveli olarak da adlandırılmaktadır. MEB hizmet belgesi almak için MEB’ de görevli öğretmen yahut MEB çalışanı olmanız gerekmektedir. Bu hizmet belgesine ulaşmak isteyen genellikle görevde yükselmek isteyen öğretmenler olmaktadır. Bu yazımızda öğretmenler ve diğer bakanlık çalışanları için hizmet belgesi nasıl alınacağı adım adım açıklayacağız. Hizmet cetveli alabilmek için MEBBİS Sistemine kurumsal kullanıcı ile giriş yapılmalıdır.
MEBBİS’ e giriş yaptıktan sonra solda bulunan menüden E- Personel modülü seçilmelidir. Karşımıza gelen ekrandan gerekli detaylar seçilerek ara butonuna basılmalıdır. Alt kısımda filtrelememize uygun personel listesi gelecektir. Hizmet belgesini vermek istediğimiz personelin solundaki klasör düğmesi seçildikten sonra karşımıza gelen ekrandan sırasıyla görev bilgileri ve görev kaydı seçenekleri seçilmelidir. Ardından resimdeki gibi “Rapor Al” butonu tıklanır.
MEB Hizmet Cetveli Sıkça Sorulan Sorular
Yazımızın son bölümünde MEB Hizmet Cetveli ile ilgili soruları cevaplayacağız. Sizin de aklınıza takılan sorular varsa yorum bölümü ile bize sorabilirsiniz.
Hizmet Belgesi ile Hizmet Cetveli farkı nedir? İki evrakta aynıdır Eski ismi Hizmet Cetveli yeni ismi Hizmet Belgesidir.
Hizmet Belgesi MEBBİS harici hazırlanabilir mi? MEBBİS Sistemi yaygınlaşmadan önce böyle bir uygulama vardı fakat şuanda MEBBİS üzerinden alınmayan Hizmet Cetveli geçerli değildir.
SGK Hizmet Cetveli ile MEBBİS Hizmet Cetveli Farklı mı? Evet farklı belgeler. SGK Hizmet Cetveli HİTAP sisteminden çıkmaktadır.
Hizmet Belgesini öğretmen kendi hesabı ile çıkarabilir mi? Hayır sadece kurumsal kullanıcılar evrağa erişebilmektedir. Evrak okul idaresi/ milli eğitim müdürlüğü tarafından çıkarılıp imzalanıp mühürlendikten sonra teslim edilmelidir.
MEB Hizmet Cetveli Belgeyi Açma/ Yazdırma
Rapor bilgileri doldurulup tamam butonu tıklandıktan sonra MEB Hizmet Cetveli ekrana gelecektir. Resimdeki adımlar izlenerek evrağımızı indirebilir yada yazdırabiliriz.
Raporumuzu pdf, excel yada word dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilir sonrasında evrağı yazdırabilirsiniz. Evrak bilgisayara indirilmeden yazdırılmamalıdır aksi takdirde sitenin görüntüsü ile birlikte bir rapor çıkacaktır. Belge yazdırıldıktan sonra her sayfası paraflanmalı ilgili bölümlere imza atılarak mühür basılmalıdır. Bu bölümdeki bilgilerde eksiklik çıkarsa yada raporunuz boş şekilde açılırsa il/ ilçe milli eğitim müdürlüğü özlük bölümü ile irtibata geçerek bilgierinizin güncellenmesini isteyebilirsiniz.