Zorunlu Hizmet İçi Eğitim Seminerleri (180 SAAT)
1. Türk Eğitim Sistemi, Millî Eğitim Bakanlığı Tanıtımı ve Ulusal/Uluslararası Programlar 36·
Türk Eğitim Sistemi · Merkez Teşkilatı · Taşra Teşkilatı · Okul Yönetimi · Okul/Kurum Türleri (RAM, BİLSEM, HEM vb.) · Okul Aile İş Birliği · Sınıf Yönetimi · Uluslararası Programlar (IB, Cambridge, AEFE, Oxford) vb. · Karşılaştırmalı Eğitim · Uluslararası Kurumlar ve Eğitim · Ulusal ve Uluslararası Eğitim Projeleri ve Örnek Projeler
2. Eğitimin Temelleri 30· Eğitim Tarihi · Eğitim Sosyolojisi · Eğitim Felsefesi · Eğitim Psikolojisi · Eğitim Hukuku
3. Öğrenci İzleme ve Değerlendirme 20· Ölçme Araçlarının Geliştirilmesi Ölçme Türleri · Değerlendirme Türleri · Süreç Odaklı İzleme ve Değerlendirme · Sınıf İçi İzleme ve Değerlendirme · Performansa Dayalı Değerlendirme · Soru Hazırlama Teknikleri · Sınıf İçi Ölçme Sonuçlarının Değerlendirilmesi · Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Hazırlama
4. Kapsayıcı Eğitim 10· Dezavantaj ve Eğitime Yansımaları · Kapsayıcı Eğitimde Öğretim Tasarımı
5. Öğretmenlik Meslek Etiği 6· Etik ve ilgili kavramlar · Etik karar verme ve etik dışı davranışları gerekçelendirme · Meslek ve meslek etiği · Öğretmenlik mesleğinde etik sorumluluk · Öğretmenlik meslek etiği ilkeleri · Temel etik ilkelere ilişkin tanımlar · Etik eğitimi ve öğretmenlerin çocukların etik eğitimindeki rolü · Öğretmenlik meslek etiği eğitim programı
6. Öğretmenlikle İlgili Millî Eğitim Mevzuatı 16 · Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi · Devlet Memurları Kanunu · Millî Eğitim Temel Kanunu · Öğretmenlik Meslek Kanunu · Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun · Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği · Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği · İlköğretim ve Eğitim Kanunu · Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu · Bilgi Edinme Hukuku · Memur Yargılama Hukuku · Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği · Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği · Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği · Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği · Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
7 Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS)
· DYS ve DYS Ara yüz Tanıtımı · MEBBİS Tanıtımı · MEBBİS Şifresi Değiştirme · Bilgi Düzeltme · Yetkilerim ve Raporlarım · Hizmeti İçi Eğitim Modülü ve Kurs Başvurusu · Rapor Alma · Kişisel Bilgiler Modülü · e-Okul Tanıtımı Şifre Değiştirme · Kurum İşlemleri Öğrenci İşlemleri · e-Rehberlik Modülü
8. Kültür ve Medeniyetimizin Eğitime Yansıması 10
Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci
Kültür ve Medeniyetimizde Eğitim Anlayışının Temelleri
Dünden Bugüne Öğretmenlik
9. Okul Tabanlı Afet Eğitimi Semineri 8· Afet ve Acil Durum ile İlgili Temel Kavramlar · Afet ve Acil Durum Öncesi · Okulda Afet ve Acil Durum · Temel İlk Yardım Bilgileri
10. Uzaktan Eğitim Sürecinde, Tasarım ve Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Semineri 36· Dijital Çağ’da Öğretim · Kurumsal Öğrenme Ortamı, Araçları ve İçeriklerin Kullanımı · Dijital İçerik Geliştirme